Burgerberaad

JohnSteijns: “Adviezen Burgerberaad zijn bouwstenen voor onze gezamenlijke toekomst”

 

Burgerberaad

De adviezen van het eerste Burgerberaad heeft ons als Senioren-Stads- Partij Maastricht aangenaam verrast. Liefst 15 adviezen werden -zoals vermeld in het eindrapport- gericht op het thema veerkrachtige stad. Veerkrachtig gebaseerd op“gelijke kansen, dynamiek van ongelijkheid in de publieke ruimte, en hoe ruimtelijke structuren de kansengelijkheid kunnen bevorderen” Dit experiment heeft dan ook een positieve uitkomst in kader van MEE BESLISSEN van burgers.

 

Stads(deel)bijeenkomsten

In kadervan MEEPRATEN hebben de stadsdeel-bijeenkomsten veel wensen en zorgen opgeleverd over thema’s zoals wonen, economie, ontmoeting en recreatie. “Veel van de  40 buurten en wijken zijn langzaam maar zeker woonplekken geworden maar je moet er ook kunnen leven”, aldus fractievoorzitter John Steijns. Een kloppend hart in elke wijk, mede gericht op samenhang tusseneen variatie aan mensen, ontmoetingsplek(ken), en waar mogelijk winkels en horeca. Kortom samen moeten werk maken van de veerkrachtige wijken aanpak.Hierbij aandacht voor vrij toegankelijke, laagdrempelige, wijkgerichte voorzieningen, die een sociale basis voor ontmoeting en ontwikkeling vormen.

Samenwerken aan de toekomst van Maastricht

In de omgevingsvisie stuurt de gemeente op de leefomgeving in de toekomst. Het actualiseren van de visie geeft ruimte voor nieuwe ideeën uit de samenleving.Het laten mee denken en het mee beslissen van burgers is hierbij van wezenlijk belang.  Het creëert draagvlak bij de realisatie tussen ruimte, milieu, natuur, verkeer en vervoer en de infrastructuur om een aantal thema’s te noemen.

Zeggenschap in de eigen wijk middels het recht van uitdaging (right to challenge), de burgerbegroting zijn voor de Senioren-Stads- Partij Maastricht het vertrekpunt om burgers te betrekken bij de politiek. Daarnaast de ambities voor de introductie van stadsdeel-regisseurs en stadsdeelwethouders en het instellen vaneen burgerberaad voor de actualisatie van de omgevingsvisie. Het spreekt voor zich dat wij als coalitiepartij deze ambities in het coalitieakkoord “Maastricht stad van verbondenheid” van harte hebben ondertekend.

Ander nieuws

belang en welzijn inwoners van Maastricht

belang en welzijn inwoners van Maastricht

invoering informatiekrant voor ouderen

Lees meer
Brief van de SPMfractie aan het College over de wateroverlast in Maastricht

Brief van de SPMfractie aan het College over de wateroverlast in Maastricht

Vragen over de voortgang van de voorgenomen maatregelen tegen wateroverlast in Maastricht

Lees meer
Bijdrage Senioren stads-Partij Maastricht Begroting 2023 en kaderbrief 2025

Bijdrage Senioren stads-Partij Maastricht Begroting 2023 en kaderbrief 2025

In de raadsvergadering van 2 juli 2024 werd de jaarrekening 2023 en de kaderbrief 2025 besproken. Namens de SPM voerde Ria Makatita het woord en haar bijdrage is hier integraal te lezen.

Lees meer