SAMEN RICHTING GEVEN AAN DE TOEKOMST”

“SAMEN RICHTING GEVEN AAN DE TOEKOMST”

Woonsymposium

Op initiatief van de Senioren-stads-Partij Maastricht heeft de raad op 7 november 2023 de motie ”Symposium: Wonen in de toekomst in Maastricht” omarmd. Een werkgroep onder leiding van Ria Makatita-Hendrix (raadslid SPM) is hiermee aan de slag gegaan. Dit heeft geleid tot een op 11 september jl. gehouden symposium getiteld:

Gezond wonen in Maastricht in 2040

De raad wilde met dit symposium zo goed mogelijk toegerust zijn voor de te nemen beslissingen op het gebied van de nabije maar ook iets verder liggende toekomst. Hiertoe is een aantal deskundigen uitgenodigd, die in presentaties, een discussiepanel en een tweetal workshops de raadsleden hebben begeleid.

De SPM omarmt vanuit haar partijprogramma de gedachte van een van de sprekers, Klasien Horstman, over het sociaal rioleringsstelsel. Hiermee trekt zij een parallel met het fysieke rioleringsstelsel dat publiek gefinancierd wordt. Via gerichte initiatieven kun je in wijken ontmoetingsplekken en activiteiten ontwikkelen waardoor eenzaamheid en onbegrip worden tegengegaan. Mensen moeten elkaar tegenkomen. Zorg voor ruimtelijke ingrepen om dit te bevorderen. De Senioren-stads-Partij Maastricht zet zich in om het belang van dit sociale rioleringsstelsel te benadrukken en dat dit in de huidige en toekomstige ontwikkelingsplannen wordt meegenomen.

Het symposium maakt onderdeel uit van een tweeluik. Tijdens het symposium deden raadsleden zelf kennis op over dit veelomvattende thema. In het nog aankomende tweede deel wil de raad ook graag in de stad levende ideeën en opvattingen over dit thema leren kennen en begrijpen. Op 30 oktober organiseren het debatcentrum en de  woningcorporaties hiertoe een debat, waar de raadsleden ook aan deelnemen.

Ander nieuws

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen

Lees meer
Al 45 jaar betrokken en betrouwbaar

Al 45 jaar betrokken en betrouwbaar

van maakindustrie naar kenniseconomie

Lees meer
Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Lees meer