Buurten en wijken maken Maastricht!

Buurtenen wijken maken Maastricht!

De Senioren-stads-Partij Maastricht werkt aan een stad waar het goed samenwonen, werken en leven is voor alle inwoners. De realisatie van voldoende, passende, betaalbare en kwalitatief goede woningen voor iedereen in alle stadsdelen van Maastricht is dan ook een speerpunt van het gemeentelijk beleid. “Wij zien hierbij een actieve rol weggelegd voor de woningcorporaties gericht op de leefbaarheid” aldus fractievoorzitter John Steijns.

Een greep uit de bouwactiviteiten in Maastricht

In Malpertuis vordert de bouw van appartementen gestaag evenals bij de Blauwe Loper en in Nazareth. In Pottenberg is de schop de grond in. Verder bouwactiviteiten in Limmel aan de kop van de Balijeweg.  Bouwplannen liggen klaar voor Wyckerpoort, Belfort en Heugem.

In de binnenstad de plannen bij de Beyart en het Hof van Calvarie en het nieuwe stadsdeel “Sphinxkwartier”.  

Met de presentaties van het Centrum ontwikkelingsplan in De Heeg en de informatiebijeenkomsten voor het plan Rijksweg bij de Vroendaal zijn de participatietrajecten gestart voor deze nieuwbouwprojecten. Daarnaast is het bestemmingsplan Limmel aan de Maas vastgesteld. Wethouder Frans Bastiaens (ruimtelijke ontwikkeling) heeft dit voortvarend opgepakt.

De Senioren-stads-Partij Maastricht stelt vast dat er stappen worden gezet voor starters, senioren, gezinnen en studenten. Een goede mix van koopwoningen, sociale huurwoningen in alle wijken van Maastricht is en blijft dan ook voor ons een speerpunt naast een kloppend hart in elke wijk of buurt, mede gericht op samenhang tussen een variatie aan mensen, ontmoetingsplek(ken), wijk of buurt voorzieningen.

Info: john.steijns@gemeenteraadmaastricht.nl

Ander nieuws

vragen met betrekking tot mogelijkheden warmtenet Maastricht

vragen met betrekking tot mogelijkheden warmtenet Maastricht

warmtenet

Lees meer
belang en welzijn inwoners van Maastricht

belang en welzijn inwoners van Maastricht

invoering informatiekrant voor ouderen

Lees meer
Brief van de SPMfractie aan het College over de wateroverlast in Maastricht

Brief van de SPMfractie aan het College over de wateroverlast in Maastricht

Vragen over de voortgang van de voorgenomen maatregelen tegen wateroverlast in Maastricht

Lees meer