belang en welzijn inwoners van Maastricht

Het belang en welzijn van de inwoners van Maastricht staat centraal”

Het ideaal beeld

Sjeng en Marie  lopen samen innig gearmd op een zonnige dag door Maastricht. Ze genieten van de natuur en schone lucht. Ze wandelen door buurten met aantrekkelijke winkel -en gezondheidscentra en laagdrempelige ontmoetingsplekken.  Er is geen zwerfafval of fietswrak waar ze overheen zouden kunnen vallen of scheefliggende stoeptegels waardoor ze zouden kunnen struikelen. Ze voelen zich veilig door de aanwezige politie en handhavers.

Sjeng en Marie maken deze wandeling geregeld, doen onderweg oefeningen op buitensporttoestellen, drinken of eten samen met anderen iets, brengen een bezoek aan de film of een voorstelling waarover ze in het blad aan huis gelezen hebben waarna ze met het bestelde busvervoer weer huiswaarts keren. Daar komt de thuiszorg om hen te verzorgen

Binnenkort verhuizen zij, als senioren van een zekere leeftijd, naar een aangepaste en betaalbare woning in hun eigen vertrouwde buurt. Zo kunnen ze een beroep blijven doen op mantelzorg door familie, buren en bekenden.

 

Initiatief

Liefst 41%van de inwoners van Maastricht is ouder dan 50 jaar. Op initiatief van de Senioren -stads- Partij Maastricht zijn de ambities, voornemens / acties en financiën gericht op ouderen in kaart gebracht. Het betreft de beleidsvelden Wonen, Ontmoeting, Gezondheid, Zorg en mantelzorg, Veiligheid, Informatie en communicatie.

Deze inventarisatie zal jaarlijks worden geactualiseerd zodat we kunnen vaststellen “wat is, zal, kan of moet gebeuren” immers, buurten en wijken maken Maastricht. Daarbij is “zorgen voor elkaar” absoluut een must.

Op initiatief van de Senioren -stads- Partij Maastricht heeft de gemeenteraad het besluit genomen een Maastrichtse informatiekrant voor ouderen opnieuw in te voeren waarin informatie over activiteiten, ontwikkelingen en dienstverlening van zowel de gemeente alsook maatschappelijke organisaties zal worden gepubliceerd.

 

Info: Ria.Makatita@gemeenteraadmaastricht.nl

Ander nieuws

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen

Lees meer
Al 45 jaar betrokken en betrouwbaar

Al 45 jaar betrokken en betrouwbaar

van maakindustrie naar kenniseconomie

Lees meer
Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Lees meer