Al 45 jaar betrokken en betrouwbaar

     

Al 45jaar betrokken en betrouwbaar

De enorme veerkracht van Maastricht.

Van maakindustrie naar kenniseconomie.

Tot in de jaren zeventig was Maastricht economisch gezien vooral een industriestad. We waren met zijn allen “zoe gruuts wie ‘ne pauw” op wat er gemaakt werd. Zoals sanitair (Sphinx), porselein (Mosa) en papier (toen KNP, nu Sappi). Je kon het overal ter wereld tegenkomen. Die maakindustrie is er nog steeds. Denk aan Thomas Regout en Bates Cepro en tal van andere productiebedrijven. En daar zijn we nog steeds trots op.

Maar er is veel veranderd. Veel van de gebouwen van de oude industrie hebben een nieuwe functie gekregen. Het zijn pareltjes geworden binnen het toch al rijke erfgoed van onze stad. Denk aan het Sphinxkwartier met al die fraai gerestaureerde gebouwen. Het Sphinxgebouw (waarin het Student Hotel is gevestigd), de Timmerfabriek (waarin de Muziekgieterij haar onderdak heeft gevonden), de Cokesfabriek….. ze staan voor een rijke geschiedenis én een mooie toekomst. Niet alleen daar, maar ook elders in de stad. Wat te denken van de Ridderbrouwerij en straks na de herontwikkeling bijvoorbeeld de Botermijn

De stad heeft zich in nog geen halve eeuw weten te ontwikkelen van een rijke industriestad tot een echte speler op gebied van kennis, maak industrie, toerisme, cultuur en beleving. Maastricht staat echt internationaal op de kaart. Door het verdrag van Maastricht maar nog veel meer door de Universiteit Maastricht, het Academisch Ziekenhuis en tal van internationale instituten en evenementen (denk aan TEFAF) is Maastricht uitgegroeid tot een stad van allure.

Daardoor zijn duizenden arbeidsplaatsen ontstaan voor jong en oud en voor hoog en ook voor minder hoog opgeleide mensen. Daardoor trekt de stad niet alleen nieuwe bewoners aan, maar wil ook studenten na hun opleiding behouden voor stad en regio en houdt ook de geboren en getogen Maastrichtenaren binnenboord.

De Senioren Partij Maastricht is een groot voorstander om het verleden van de stad te binden aan de toekomst. De partij is ervan overtuigd dat in die combinatie “us sjoen Mestreech” aantrekkelijk blijft voor de inwoners, bedrijven en gasten. En welke Maastrichtenaar wil dat nou niet?

 

Ander nieuws

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen is voor alle leeftijdscategorieën belangrijk

Sporten en bewegen

Lees meer
Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Gaat de erfbelasting omhoog?

Lees meer
vragen met betrekking tot mogelijkheden warmtenet Maastricht

vragen met betrekking tot mogelijkheden warmtenet Maastricht

warmtenet

Lees meer